عمر (سن) د زده کړو مخه نشي ‌نیولی!

Sun, May 02 2021 9:46 AM
old

عمر (سن) د زده کړو مخه نشي ‌نیولی!

پکتیا پوهنتون کې د کانکور په ازموینه کې یوه تن دوه شپیته کلن دیني عالم ښاغلي اسرارالدین ګډون کړی وو او غواړي چې شرعیاتو پوهنځي ته لاره پیدا کړي، د ده دې هوډ او کلکې ارادې دا وښودله چې عمر د زده کړو مخه نشي نیولی. هغه د ازادي راډیو د خبریال یوې پوښتنې ته "تاسو ولې دومره وروسته لوړو زده کړو ته مخه کړه" ځواب کې داسې وویل "چې هغه وخت موږ خپل پوهنتون نه درلوده او زه هم له ځینو ستونزو سره مخ ووم خو د الله احسان ده، اوس موږ ښه پوهنتون لرو او د زده کړو زمینه راته برابره ده.

همدارنګه یو بل تن ښاغلی غلام حضرت چې عمر یې 53 کاله وو او تیر کال یې هم د داخل خدمت برخې ته ازموینه ورکړي وه او لازمې نمرې یې نه وي پوره کړي سږ کال یو ځل بیا خپل بخت ازمویي. لنډه دا چې د دوي دا کلک هوډ زموږ ځوان کهول ته دا پیغام رسوي چې زده کړې وکړي او خپل طلایي چانس له لاسه ورنکړي. د دې ترڅنګ له مایوسي څخه د ځان ساتنې درس راکوي. ځوانانو ته زموږ پیغام هم دا دی چې خواري وکړي او د دې مشرانو څخه یې زده کړي، چې د زده کړو ارمان لري.

موږ دعا کوو چې دوي خپل دې ارمان ته ورسیږي. پکتیا پوهنتون خپله غیږه تاسو ته خلاصه کړي او هرکلی درته وایی.

د علم او پوهې په ګاڼه سمبال افغانستان لیدو په هیله.

Sun, Jun 13 2021 10:44 AM

Respected Professor Hamidullah Sediqi, Director of Engineering Faculty,

Respected Professor Hamidullah Sediqi, Director of Engineering Faculty, Honorable Professor Seyyed Miraghamanavi, Quality Assurance Faculty of Engineering, Honorable Professor of Shah. . .

Sun, Jun 13 2021 10:39 AM

WARNING!

WARNING! The National Administration of Az Moino is planning to conduct biometric and examination of candidates for electronic ID cards in Paktia, Paktia and Khost provinces in Paktia. . .

Tue, May 18 2021 1:27 PM

Paktia University Gymnasium Building!

The contract for the construction of the Paktia University Gymnastics Project, awarded by the Operations Unit at a cost of 50 million Afghanis, is. . .